ANKARA / ALTINDAĞ - Borsa İstanbul Anadolu Lisesi

Kare Bulmaca Etkinliği

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen "Kare Bulmaca" etkinliği, dil ve kültür zenginliğimizi öğrencilerimize daha yakından tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik, öğrencilerin Türkçe kelime dağarcığını geliştirmek, atasözlerini öğrenmek ve Türk kültürüne ait deyimleri keşfetmek için eğlenceli bir fırsat sunmuştur.

Kare bulmaca etkinliği, öğrencilerin dil becerilerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda Türk kültürüne dair derinlemesine bir bakış açısı kazanmalarını sağlamıştır. Öğrenciler, bulmaca içerisinde yer alan kelimeleri araştırarak anlamlarını öğrenmiş, atasözleri ve deyimler aracılığıyla dilimizin zenginliğini keşfetmişlerdir.

Bu etkinlik, öğrencilerin dil bilgisini ve kelime dağarcığını genişletmenin yanı sıra, kültürel mirasımıza sahip çıkmalarını ve değerlerimizi yaşatmalarını da teşvik etmiştir. Ayrıca, öğrenciler arasında işbirliği ve iletişimi artırarak takım ruhunu güçlendirmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen "Kare Bulmaca" etkinliği, öğrencilerimizin dil ve kültür mirasımıza daha derinlemesine bir şekilde bağlanmalarına ve bu mirası gelecek nesillere aktarmalarına yardımcı olmuştur.

23-03-202423-03-202423-03-2024

Yayın: 23.03.2024 - Güncelleme: 23.03.2024 00:33 - Görüntülenme: 92